Küsisime inimestelt, mis on takistanud soetamast elektriautot?

13. September 2022

Küsisime inimestelt:

Mis on teid seni takistanud, et soetamast endale elektriauto?

Kõige populaarsem vastus oli et elektriauto kallis hind. Selliselt arvas 34,9% vastanutest. 79% vastanutest arvas siiski, et elektriautot on soodsam üleval pidada kui sisepõlemismootoriga autot. Elektriautode väikest sõiduulatust peeti aga elektriauto soetamise takistuseks 6,5% vastanute arvates. 7,7% vastanutest pidasid põhjuseks aga kõiki toodud vastuseid.

52% vastanutest leidis, et elektriauto sõidukulu 100 km kohta on 3-5 € ning 31% arvas, et antud kulu on 1-2 €. Mõlemad toodud vahemikud on õiged ning see läheb väga hästi kokku 79% vastanute arvamusega, et elektriautot on soodsam üleval pidada kui sisepõlemismootoriga autot.

Mängus osalejatest 99% teadsid aga väga täpselt, et City Motorsi esindused asuvad Tallinnas Laagris ja Lasnamäel ning samuti ka Tartus. Mängijad teadsid väga hästi ka seda, et Renault kõige uuem elektri jõul liikuv sõiduauto on Megane E-TECH - selliselt pakkus koguni 92% vastanutest.

Mida arvate mõttest, et teie järgmine auto võiks olla elektriauto? Hea meel oli näha, kui paljud vastanutest pidasid tõenäoliseks, et nende järgmine auto võiks olla just elektriauto - see vastus oli valdavas enamuses. Samas oli ka vastuseid, kus arvati, et tänaste kallite elektrihindade juures peaks veidi ootama ja jälgima olukorda. On täiesti mõistev, et tänane energiakriis ja kõrged elektrihinnad panevad autojuhte sääraselt arvama, kuid võrdluses bensiini- ja diislikütusehindadega on elektriauto omamiskulud täna siiski väiksemad väga paljude erinevate elektriautode osas.

Täname kõiki kliente, kes osalesid Alexela ja City Motorsi korraldatud e-mobiilsuse mängus. Kõikide vastanute vahel loosisime koostöös City Motorsiga terveks nädalavahetuseks elektriauto kasutuse.

Palju õnne Helina Keem ja Reimo Tõkke, teie olete meie loosimängu võitjad!

 

Kui Sul tekkis täpsem huvi elektriautode ja laadijate kohta, siis võta ühendust meie e-mobiiilsuse tiimiga siin